Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]Mail this Foto to a friend< Previous
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Tuesday, 9-Jun-2009 07:20
Bila Orang Kurang Siuman Cuba Membunuh Diri..
Kebetulan hari ini cuti dan tidak kemana2 hanya bersantai dirumah. Tiba2 sebuah jentera bomba lalu dihadapan rumah dengan laju sekali seolah2 ada hal kecemasan sedang berlaku. Rupa2nya seorang lelaki India berusia dalam lingkungan pertengahan 30an cuba untuk membunuh diri sebentar tadi. Tanpa melengahkan masa, saya terus mencapai kamera dan ketempat kejadian. (Hanya dihadapan rumah)

Walaubagaimanapun cubaan lelaki itu gagal apabila pihak Polis dan Bomba tiba tepat pada waktunya sebelum beliau melakukan perkara2 yang lebih merbahaya lagi. Lelaki itu yang dipercayai kurang siuman, telah mengugut ibunya untuk terjun dari rumah.

Lelaki itu juga mendakwa dia memiliki asid akan menyerang anggota polis, jika mereka menghampirinya. Lelaki itu kemudiannya terjun dari rumahnya di tingkat satu kawasan perumahan Medan Cahaya di Taman Medan, Petaling Jaya, Selangor.

Dia mengalami kecederaan dikaki dan akhirnya berjaya ditahan oleh Polis. Ibunya sebelum itu telah membuat lapuran polis di Pondok Polis Taman Medan tentang ke''agresifan'' anaknya kerana tidak mengambil ubat yang telah diberikan oleh doktor.

Lelaki tersebut kemudiannya telah dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaysia untuk rawatan lanjut.Syukur tiada kehilangan jiwa yang berlaku..


© Pidgin Technologies Ltd. 2016